Σπανακόρυζο...αλλιώτικο!


Πάντα μου άρεσε το σπανακόρυζο κι έτσι καθε φορά του έκανα και μια μικρή παραλλαγή...
Μέχρι που κατέληξα σε ενα σούπερ σπανακόρυζο, απο αυτό που θα λάτρευε μέχρι κι ο Ποπάϊ! 

Τονωτικό όσο δεν πάει, αντιοξειδωτικό φαγητό, ελαφρύ και πεντανόστιμο!

Τι βάζω :
  • Σπανάκι βιολογικό κατεψυγμένο 
  • 3 τριμμένα καρότα βιολογικά
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 
  • Φαγόπυρο (αντί για ρύζι)
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Ροζ αλάτι Ιμαλαίων (ιδανικό για υπερτασικούς)
  • Πιπέρι καγιέν (λιποδιαλυτικό μπαχαρικό)
  • Κουρκουμά (αντιοξειδωτικό μπαχαρικό)

Πώς το κάνω:

Αφού ψιλοκοψω τα λαχανικά, τα τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά,  ρίχνω και το σπανάκι, προσθέτω νερό τόσο μέχρι να σκεπαστούν και σιγοβράζω για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα ριχνω το φαγοπυρο, ποσότητα σαν να ήταν ρύζι, και τέλος τα μπαχαρικά. Συνεχίζω να μαγειρεύω σε μεσαία φωτιά μεχρι να σκάσει το φαγοπυρο και να δέσει. Αφού τραβήξω από το μάτι, προσθέτω φρέσκο ελαιόλαδο.  

Εύκολα, γρήγορα, υγιεινά! 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ